Så här går en sadelprovning till

SADELPROVNING - FÖRSÄLJNING - FÖRMEDLING

Vi erbjuder nyprovning av sadel, kontroll av befintliga sadlar, försäljning och förmedling av nya och begagnade sadlar. Arbetet sker hos dig och din häst och fokus ligger på helheten kring er som ekipage - ni är två som ska trivas med sadeln/sadlarna!

Hula Gård Sadeltjänst har sitt säte i Loftahammar och arbetar inom hela Småland/Kalmar län samt Östergötland. På förfrågan finns även möjlighet till längre resor. Ring eller maila för mer information.

Vid längre resor ser jag gärna att det är flera ekipage i samma stall, men tveka inte att fråga även om du är ensam om att vara intresserad av sadelprovning i just ditt stall. Ofta går resorna att kombinera med andra stall i närheten.

SÅ HÄR GÅR DET TILL

  • Vi träffas i ert stall eller på ridbanan/i ridhuset
  • Jag genomför en "besiktning" samt palpering av din häst för att skaffa mig en uppfattning om hästens muskulära status och hur eventuell tidigare sadel påverkat hästen. Jag kommer även att ställa frågor till dig kring dig och din häst för att skaffa mig en större uppfattning om er som ekipage och hur jag bäst kan hjälpa er.
  • Om det är din egen sadel som ska provas görs även en ockulär besiktning av denna för att kontrollera bom, stoppning, stroppar etc.
  • Därefter provas eventuella sadlar på din häst och du får sedan provrida i de aktuella sadlarna. Du kan få komma att prova samma sadel flera gånger för att hitta den som passar er som ekipage bäst.

ATT TÄNKA PÅ INFÖR PROVNING

  • Ta fram ett rent schabrak, sadelgjord, stigläder samt stigbyglar. Om du har någon sadelpadd av något slag - ta gärna fram även den/de. Så långt som möjligt arbetar vi med ert eget material.
  • Sadlarna behöver provridas, se till att du är klädd för det.
  • Självklart är din häst ren och torr!
  • Har du en unghäst? Informera om detta vid bokning! Ibland kan unghästar behöva lite mer tid på sig vid provning. Om jag är medveten om detta innan bokar jag en längre tid hos dig och din häst så att ni båda får en trivsam upplevelse. Självklart kostar det inget extra!

SÄLJA DIN SADEL?

Ska du sälja din sadel men inte riktig känner att du vet hur du ska gå tillväga? Jag hjälper dig!

Jag förmedlar begagnade sadlar vidare till ett nytt ekipage. Vi kommer gemensamt överens om ett försäljningspris och skriver ett tryggt avtal på sadelförmedlingen. Sadeln får sedan följa med på provningar och den läggs ut på hemsidan. Jag tar 15% i försäljningsprovision, resterande summa sätts in på ditt konto så snart sadeln är såld.

Din sadel behöver vara hel i bommen och stoppningen behöver vara i gott skick för att jag ska ta sadeln på förmedlingsuppdrag.