Vår berättelse

HULA GÅRDEfter många års planering och funderade gick flyttlasset från Norrköping till Loftahammar 1 augsti 2018 till vår egen gård - Hula Gård. Från ett vanligt stadsboliv till ett helt nytt liv på landet och en helt ny livsstil. Nej, vi har inte ångrat oss en dag!

Nina, född och uppvuxen i Norrköping med ett brinnande intresse för djur sedan barnsben. Tog alla chanser redan som liten att få gå till ladugården på sin mosters lantställe och klappa kalvar och studera bonden när han mjölkade sina kossor. Hästintresset slog till vid sexårsåldern och sedan har det fortsatt med ridskola, sköthäst, foderhäst, egen häst och så vidare. Valet av gymnasium föll på naturbruk med inriktning djursjukvård med målet inställt på att läsa vidare till veterinär. En olycka med häst under gymnasietiden satte stopp för planerna och Nina valde att utbilda sig till lärare och sedan speciallärare. 
2014 uppkom tanken på att arbeta med hästar på något sätt och utbildningen till sadelutprovare/Equipment Coach hos UPH genomfördes. För att optimera inpassningen och även kunna hjälpa hästar ytterligare utbildade sig Nina vidare till hästmassör genom Axelsson Animal Massage School 2021. I samband med det inskaffades också en medicinsk laser som ett komplement till massagen efter utbildning hos Irradia. Nina fortsätter att vidareutbilda sig inom häst och gick 2022 utbildningen Fysikalisk Testmetodik hos Helmut Tschranke. Samma testmetodik som alla Equiterapeuter använder sig av.

På gården är Nina främst ansvarig för skötsel och utfodring av alla våra djur. Allt från den dagliga skötseln till kalvningar, lamningar, logistik kring djuren, planering av foder, etc. Hon sköter också den administrativa delen.

Henrik, född och uppvuxen på gården och väl insatt i livet som lantbrukare. Han flyttade som 15-åring in till Västervik för att börja gymnasiet med inriktning industri. Flyttade 2008 till Norrköping efter att ha träffat Nina och blev sedan kvar där i 10 år. Startade 2013 sin egen service- och konsultfirma inom ventilation som efter några år ombildades till ett aktiebolag. Idag är Henrik uthyrd konsult cirka 40h i veckan.
På gården ansvarar Henrik främst för maskiner, skogs- och jordbruk och arbetar även han en hel del med djuren. Han har ett sjätte sinne för felsökning och lagning av diverse maskiner och motorer. Är också otroligt kreativ och hittar lösningar på även det omöjliga. Henrik arbetar också som deltidsbrandman i Loftahammar.