Vollertpellets 25 kg

Tillfälligt slut

Mer än bara ett pelletsfoder

Grovfoder, havre och pellets. Så fodras de flesta hästar. Ofta med stora kvalitetsskillnader och ofta utan möjlighet till förändringar. Då är det viktigt att åtminstone en faktor är analyserad och skapar en säkerhet och garanterar toppkvalitet. VollwertPellets ger en grundfodring av oöverträffad kvalitet.


- Förstklassigt foder och stor mångfald
- Kallpressad utan bindningsmedel
- Effektiv och mycket användbar
- Med örter, oljor och oljefrön


DET ÄR ENKELT ATT FODRA
Vollwertpellets är ett kompletteringsfoder av högsta kvalitet och kan användas som det enda kraftfodret tillsammans med grovfoder och vatten. Tack vare en ovanligt hög smältbarhet och ett varierat innehåll av närings- och vitalämnen är Vollwertpellets lämpligt till hästar av alla raser både på underhållsnivå och på tävlingsnivå. Vollwertpellets är helt utan havre och kan därför användas även till temperamentsfulla hästar. Vollwertpellets kan användas som det enda kompletteringsfodret, men är också lämpligt som komplement till havre eller i kombination med müsli.


FULLVÄRDE BETYDER KALLPRESSAT
Som alla St. Hippolyts produkter blir också denna pellets framställd vid en temperatur under 40 ºC utan tillsatta bindnings- eller konserveringsmedel utan endast de som finns naturligt i råvarorna används (t.ex. växternas egna enzymer, vitaminer och sekundära växtämnen). Härmed bevaras den matsmältningsfrämjande grova strukturen och de annars välkända problemen med pelletsfoder undviks. Vollwertpellets har ändrat pelletsfodrets dåliga rykte. En utmärkt matsmältning och hög smaklighet är ett kännetecken för detta allround-foder. Denna pellet äts gärna och tack vare den grova strukturen uppnås en lång tuggtid. Mer än 150 olika komponenter ingår i Vollwertpellets så att hästen av denna mångfald kan utnyttja exakt de näringsämnen som den har behov av. Härmed kompenseras det för att hästen får en ensidig kost genom ofta endast 5-6 olika grässorter i grovfodret.


EKONOMISK FODRING
Flera års användning i stora hästanläggningar har visat att hästarna uppnår ett bättre foderutnyttjande. En reducerad mängd kompletteringsfoder skonar matsmältningssystemet och hästarna får högre vitalitet och högre motivation, är avslappnade och ridbarheten är hög. Även pälsbyte och stress hanterar hästarna som regel bättre.


SAMMANSÄTTNING
Kornflingor, snittad lucern, vetekli, havreskalskli, oljefrön (linfrön, solroskärnor, nigellafrön) 7 %, majsgroddar, korngroddar, veteströmjöl, betfibrer, äppelfiber, örter (pepparmynta, rosmarin, timjan, fänkål, kamomill, bockhornsklöver) 2,2 %, kalciumkarbonat (marint och mineraliskt), majsflingor, salt, vindruvmäsk, risgroddar, öljäst, äpplevinäger, magnesiumoxid, dicalciumfosfat, växtkol, vildäpple


UTFODRINGSREKOMMENDATION
Ca 500-800 g per 100 kg kroppsvikt dagligen som komplement till grovfoder och/eller bete.


1 liter = ca 750 g Vollwertpellets


FÖRPACKNING
Säck 25 kg
1/1 pall 825 kg

375,00 kr